Toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo

Please install Yoast or RankMath to use breadcrumbs.

PREDNOSTI I POTROŠNJA

Toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo garantuje visoku efikasnost u veoma malom prostoru. Ali to nije sve, ona ima mnogo više prednosti!
Toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo predstavlja validno ekološki prihvatljivo rešenje za proizvodnju tople vode za domaćinstvo, garantujući visoku efikasnost i optimizaciju potrošnje energije. Najvažnija korist je smanjenje troškova.

Za razliku od električnih ili gasnih modela, ovaj tip uređaja koristi obnovljivu energiju, kao što je vazduh ili sunce ako postoje paneli. Osim toga, ne emituje CO2 niti finu prašinu, što potvrđuje da je ekološki prihvatljiv.

Da li se toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo isplati? Svakako!

 • Ekonomska ušteda do 70 %
 • Visoka energetska efikasnost i niža potrošnja
 • Ekološki prihvatljiva jer koristi obnovljive izvore energije
 • Čuva životnu sredinu – ne emituje CO2 ni finu prašinu

Glavne prednosti toplotne pumpe za toplu vodu za domaćinstvo

Korišćenje čistog i obnovljivog izvora energije kao što je vazduh omogućava uštedu do 70% potrošnje električne energije, kao i potpunu eliminaciju upotrebe prirodnog gasa ili tečnog naftnog gasa (TNGPG) i posledične emisije štetnih materija.

Toplotne pumpe za toplu vodu za domaćinstvo možete ugraditi u nove i renovirane objekte. Ovaj tip uređaja, naime, nudi i prednosti u pogledu svestranosti, jer ne predviđa priključak na dimnjak, već na vodovod i utičnicu. Možete izabrati gde ćete preneti ohlađeni vazduh koji proizvodi bojler toplotne pumpe. Ušteda energije znači značajno smanjenje troškova i niže račune.

Kako funkcioniše toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo?


Da biste razumeli kako funkcioniše toplotna pumpa za toplu vodu za domaćinstvo, potrebno je da steknete predstavu o specifičnoj tehnologiji na kojoj se ona zasniva. Njen princip rada zasniva se na ekstrakciji toplotne energije iz spoljašnjeg vazduha i njenom naknadnom prenosu u vodu koja ulazi u uređaj. Proces koji se odvija kroz zatvoreni krug može se sažeti u tri glavna koraka radi jednostavnosti.

 1. U početku se vazduh dovodi u izmenjivač u kojem cirkuliše posebna rashladna tečnost koja apsorbuje toplotu do tačke ključanja.
 2. Nakon prelaska iz tečnog u gasovito stanje, rashladno sredstvo dolazi do kompresora unutar uređaja, koji podiže njegovu temperaturu i sa tim doprinosi razmeni toplote prema vodi koja mora da se zagreje.
 3. Nakon što je sva raspoloživa toplota preneta, tečnost teče u ekspanzioni ventil, koji smanjuje njen pritisak i snižava temperaturu, tako da se vraća u svoje prvobitno stanje i ponovo pokreće ciklus.
Potrošna topla voda
Potrošna topla voda

Pogledajte naše efikasno rešenje – toplotnu pumpu AQUA Plus SWAN-2


Za proizvodnju tople vode za domaćinstvo u stambenim sredinama, kompanija Clivet je dizajnirala toplotnu pumpu AQUA Plus SWAN-2, koja postiže najviši nivo efikasnosti na tržištu. Zahvaljujući brojnim veličinama i konfiguracijama i modernom dizajnu, uklapa se u svako okruženje. Kontrolna ploča je jednostavna i intuitivna i montira se direktno na jedinicu radi lakšeg korišćenja.

Ono što ovo rešenje čini jednim od najboljih na tržištu je ušteda energije. U poređenju sa tradicionalnim električnim bojlerom, toplotna pumpa AQUA Plus SWAN-2 može da obezbedi smanjenje troškova električne energije za 75 % za istu količinu toplotne energije.

Slanje upita

Pošaljite upit prema željenom prodajnom partneru bez obveza.

Ispunite kratak obrazac i Clivet prodajni partner će vam pomoći kod preporuke optimalnog uređaja za vaš dom ili ured.
Obrazac za upit
Pratite nas:
Kontakt
Clivet South East Europe
Hosting, Design & Development 2023. Plavi Pixel
©2023 Clivet - All rights reserved
Clivet klima uređaj Stelvio

STELVIO

Hlađenje A+++ / Grejanje A+++
Snaga: 2,7 – 3,5 kW

Zašto odabrati Stelvio?

 • Veoma visok stepen energetske efikasnosti
 • Prošireni radni raspon pri spoljašnjim temperaturama od -30 do +50 °C

 • Upravljanje nivoom vlažnosti vazduha

 • Komfor u svakoj situaciji zahvaljujući inteligentnom "Eye" senzoru

 • Wi-Fi / Pametno upravljanje putem aplikacije ili glasovne kontrole uz pomoć sistema Amazon Alexa ili Google Assistant