Budućnost je tu: Hibridni sistemi grejanja sa toplotnom pumpom

Please install Yoast or RankMath to use breadcrumbs.

Mnogi ljudi razmišljaju o promeni sistema za grejanje u svojoj kući ili stanu. Ovde ćete naći sve informacije koje su vam potrebne o hibridnim sistemima.

Prednosti toplotnih pumpi u pogledu uštede energije su izuzetne, mada postoje situacije u kojima one mogu da imaju ograničenja. Za optimalne rezultate možda će biti potrebno kombinovati toplotnu pumpu sa bojlerom.

Pravo rešenje nalazi se u hibridnom sistemu koji kombinuje toplotnu pumpu sa kondenzacionim bojlerom i na taj način obezbeđuje optimalno grejanje.

Logika rada toplotne pumpe

Toplotne pumpe koriste besplatnu obnovljivu energiju iz okoline za proizvodnju tople vode i klimatizaciju svih vrsta objekata.

Tehnologija toplotne pumpe koristi kompresor, kondenzator, ekspanzioni ventil i isparivač za prenos toplote. Tokom ovog procesa, toplotno sredstvo apsorbuje energiju iz okoline i na taj način povećava temperaturu i pritisak.

Kondenzator vraća gas u tečno stanje i prenosi toplotu u sistem grejanja ili tople vode. Toplotne pumpe koriste obnovljivu energiju, smanjujući potrebu za fosilnim gorivima, ali i dalje koriste električnu energiju.

Logika rada kondenzacionog bojlera

Kondenzacioni bojler je energetski efikasan sistem za grejanje i proizvodnju tople vode za domaćinstvo, koji smanjuje emisije i troškove. Njegova prednost je prilagođavanje izlazne snage prema potrebama i efikasno korišćenje energije iz dimnih gasova.

Još jedna prednost ovog sistema grejanja je mogućnost modulacije izlazne snage sistema prema specifičnim potrebama svakog pojedinačnog objekta, a na njegov rad ne utiču varijacije spoljašnje temperature, kao u slučaju toplotne pumpe.


Hibridni sistem: savršena kombinacija dve konfiguracije

Videli smo kako radi toplotna pumpa i što je kondenzacioni bojler. Ali, da li ste znali da se ova dva izuzetna uređaja mogu kombinovati, kako bi se našlo idealno rešenje za grejanje za vaš dom?

Upoznajte hibridni sistem – inovativno rešenje koje kombinuje najbolje od toplotnih pumpi i kondenzacionih bojlera, tako da možete da uživate u optimalnoj efikasnosti i maksimalnom komforu svakog dana.

Hibridni sistem se oslanja na snagu toplotne pumpe, obezbeđujući vam do čak 80% potrebne toplote za vaš dom. To znači da se veći deo godišnjeg opterećenja može pokriti besplatnom obnovljivom energijom, čime se štede resursi i novac. Ostatak posla preuzima kondenzacioni bojler, koji obezbeđuje da nikada ne osetite nedostatak toplote.

Ako razmišljate o renoviranju doma, hibridni sistem je vaš najbolji saveznik. Ovo inteligentno rešenje se lako kombinuje sa konvencionalnim radijatorima, što ga čini idealnim izborom za renoviranje.

Neka vam vreme bude saveznik. Kad je spoljašnja temperatura prijatna, toplotna pumpa radi sama, isključujući bojler i smanjujući potrošnju fosilnih goriva. Kako postaje hladnije, hibridni sistem se automatski prilagođava, obezbeđujući vam potrebnu toplotu i toplu vodu.

Clivetovi hibridni sistemi predstavljaju savršenu kombinaciju tehnologije i komfora. Najbolje toplotne pumpe na tržištu su kombinovane sa visokoefikasnim kondenzacionim bojlerima, što vam obezbeđuje optimalno grejanje i još mnogo toga. Montaža je jednostavna – možete birati između zidne montaže, podne verzije ili verzije bez kućišta. Bez obzira na vaše potrebe – Clivet ima pravo rešenje za vas!

Hibridni sustavi
Hibridni sustavi

Upoznajte nagrađivani SPHERA EVO 2.0 EASYHybrid

SPHERA EVO 2.0 EASYHybrid hibridni sistem kombinuje zidnu toplotnu pumpu vazduh-voda sa kondenzacionim bojlerom. Rezultat? Nagrađivana kombinacija koja obezbeđuje toplu vodu i grejanje uz minimalne troškove. Ovaj sistem, koji je ujedno i dobitnik nagrade KLIMAHOUSE, prilagođen je vašim potrebama.

Otkrijte SPHERA EVO 2.0 EASYHybrid Box
Otkrijte SPHERA EVO 2.0 EASYHybrid Tower

Saznajte više o našim inovativnim rešenjima i započnite svoj put ka boljem grejanju već danas!

Slanje upita

Pošaljite upit prema željenom prodajnom partneru bez obveza.

Ispunite kratak obrazac i Clivet prodajni partner će vam pomoći kod preporuke optimalnog uređaja za vaš dom ili ured.
Obrazac za upit
Pratite nas:
Kontakt
Clivet South East Europe
Hosting, Design & Development 2023. Plavi Pixel
©2023 Clivet - All rights reserved
Clivet klima uređaj Stelvio

STELVIO

Hlađenje A+++ / Grejanje A+++
Snaga: 2,7 – 3,5 kW

Zašto odabrati Stelvio?

  • Veoma visok stepen energetske efikasnosti
  • Prošireni radni raspon pri spoljašnjim temperaturama od -30 do +50 °C

  • Upravljanje nivoom vlažnosti vazduha

  • Komfor u svakoj situaciji zahvaljujući inteligentnom "Eye" senzoru

  • Wi-Fi / Pametno upravljanje putem aplikacije ili glasovne kontrole uz pomoć sistema Amazon Alexa ili Google Assistant