Potpuna energetska nezavisnost: Poboljšajte kvalitet života uz Smart Living

Please install Yoast or RankMath to use breadcrumbs.

Veliki deo života provodimo unutar zidova svoji domova. Zato čist vazduh, optimalna temperatura i pametne aplikacije za upravljanje prostorom zaista mogu da poboljšaju kvalitet našeg života.

Termin „komfor stanovanja” postao je široko poznat i označava stanje blagostanja koje možemo postići u određenom okruženju. Ovo stanje zavisi od različitih faktora kao što su temperatura, vlažnost, kvalitet vazduha i buka. Prema nedavnom istraživanju, čak 55% vremena provodimo kod kuće, pa imajući to na umu, komfor stanovanja postaje još važniji.

Komfor stanovanja ima ogroman uticaj na naše zdravlje i može smanjiti troškove zdravstvene zaštite. Takođe, ekološki aspekt igra veliku ulogu jer je energetska efikasnost ključna za postizanje blagostanja. Samo razmislite o resursima potrebnim za grejanje kuće zimi, hlađenje leti, pripremu tople vode i održavanje odgovarajuće ventilacije vazduha. U kontekstu u kome troškovi energije čine značajan deo kućnog budžeta, upotreba klimatizacijskih rešenja koja koriste obnovljive izvore energije postaje neophodna. Ne samo zbog brige za životnu sredinu i smanjenja štetnih emisija, već i zbog uštede novca.

Smart Living

Sistem Smart Living za pametan i svestan komfor stanovanja

Smart Living je integrisani sistem za upravljanje komforom i energijom – dizajn kompanije Clivet za stambene aplikacije. Ovaj sistem uključuje sledeće komponente:

 • toplotnu pumpu za grejanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode za domaćinstvo
 • sistem za obnavljanje i prečišćavanje vazduha sa aktivnom termodinamičkom rekuperacijom i elektronskom filtracijom
 • Clivet Sinergy: akumulator energije koji može da se poveže sa fotonaponskim panelima za napajanje različitih kućnih aparata
 • termostat HID-TSmart
 • tihe sobne terminale elegantnog dizajna
 • Control4 NRG: pomoćnik za inteligentno upravljanje komforom i energijom

Više od 30 godina Clivet radi na poboljšanju komfora svakodnevnog života, kako za one koji kupuju nove nekretnine, tako i za one koji planiraju da renoviraju svoj dom. Clivet nudi širok spektar proizvoda za grejanje, hlađenje, prečišćavanje vazduha, pripremu tople vode i integraciju solarnih panela.

Uvođenjem sistema „Smart Living”, Clivet pravi korak napred u inovacijama kako bi svoja rešenja učinio još efikasnijima, povezanijima i jednostavnijima za praćenje. U Clivetu veruju da kuća postaje „pametna“ samo kada može da pruži najbolji komfor stanovanja uz minimalne ili čak nikakve troškove energije. Ali kako postići energetsku nezavisnost doma? Jednostavno. Integracijom toplotnih pumpi, sistema za skladištenje Clivet Sinergy i pametnog asistenta Control4 NRG.

Ekološki prihvatljivo grejanje toplotnom pumpom

Toplotna pumpa predstavlja ekološku alternativu tradicionalnom bojleru jer uglavnom koristi energiju iz spoljašnjeg vazduha, podzemnih voda ili geotermalne energije. Međutim, toplotna pumpa ne samo da greje kuću tokom zime, već može i da je rashladi tokom letnjih meseci, čime često zamenjuje potrebu za klima uređajem.

Kompanija Clivet nudi širok izbor toplotnih pumpi koje omogućavaju maksimalnu uštedu energije, dolaze u različitim konfiguracijama (split ili monoblok, ugrađene ili vidljive itd.) i koriste ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32. Posebno se ističe inovacija kod hibridnih modela, kao što je toplotna pumpa Sphera EVO 2.0 EASYHybrid, koja je osvojila nagradu Klimahouse Prize u kategoriji Market Performance za svoju održivost i ekonomičnost u zameni klasičnog bojlera.

Sphera EVO 2.0 je split toplotna pumpa vazduh-voda, dostupna u različitom opsegu snage i konfiguracijama i savršeno je kombinovana sa različitim sistemima grejanja. Pored toga, ima CD Inverter tehnologiju i može da se kombinuje sa rezervoarima za potrošnu toplu vodu za domaćinstvo do 250 litara.

Uvek čist vazduh sa kontrolisanom mehaničkom ventilacijom

Kvalitet vazduha u vašem domu je od suštinskog značaja za vaše zdravlje i komfor. Udisanje svežeg vazduha je izuzetno važno jer pomaže u sprečavanju alergija i problema sa respiratornim sistemom. Čak su i neke studije pokazale da izlaganje mikročesticama u vazduhu može povećati rizik od ozbiljnih bolesti kao što su rak i dijabetes.

Da bi vazduh u vašem domu bio uvek svež i čist, Clivet nudi sistem kontrolisane mehaničke ventilacije pod nazivom ELFOFresh EVO. Ovaj sistem je idealan za ugradnju u spušteni plafon, a njegova kompaktna veličina (sa visinom od samo 29 cm) omogućava jednostavnu integraciju. ELFOFresh EVO koristi inovativni termodinamički sistem za povračaj toplote, koji obezbeđuje efikasno obnavljanje vazduha.

Pored toga, možete dodatno da izaberete visoko efikasan elektrostatički filter za dubinsko prečišćavanje vazduha. Ovaj sistem može da isporuči vazduh u opsegu od 125 do 500 m3/h, što ga čini pogodnim za renoviranje domova do 300 kvadratnih metara. Nije slučajno da je upravo ovaj proizvod dobio nagradu za kućni ventilacioni proizvod 2022. godine na dodeli nagrada Energy Saving Awards (UK) – Domestic Ventilation Product of the Year 2022.

Smart Living

Učinite svoj dom pametnim uz Sinergy i Control4 NRG asistenta

Tehnološki napredak i digitalizacija omogućili su maksimalno iskorišćavanje energije unutar doma, sa čime se obezbeđuje potpuna energetska nezavisnost. Modularni sistem za skladištenje energije sa Sinergy inverterom može da skladišti električnu energiju proizvedenu fotonaponskim panelima tokom dana i da je koristi za napajanje klima uređaja i sistema za proizvodnju tople vode za domaćinstvo tokom večeri.

Pametni asistent CONTROL4 NRG omogućava efikasno upravljanje integracijom između Sinergy akumulatora i toplotnih pumpi, obezbeđujući neophodnu energiju samo tamo gde je potrebna, na osnovu potreba svih stanara.

Da biste kompletirali vaš pametni sistem, Clivet takođe nudi ugrađene Wi-Fi hronotermostate sa ekranom osetljivim na dodir, dizajnirane da optimizuju sisteme opremljene toplotnim pumpama Sphera EVO. Ovi termostati su dostupni u dve boje i mogu da se kontrolišu daljinski preko aplikacije Clivet Home Connect koja je dostupna na Google Playu i App Storeu ili preko popularnih glasovnih asistenata kao što je Alexa.

Slanje upita

Pošaljite upit prema željenom prodajnom partneru bez obveza.

Ispunite kratak obrazac i Clivet prodajni partner će vam pomoći kod preporuke optimalnog uređaja za vaš dom ili ured.
Obrazac za upit
Pratite nas:
Kontakt
Clivet South East Europe
Hosting, Design & Development 2023. Plavi Pixel
©2023 Clivet - All rights reserved
Clivet klima uređaj Stelvio

STELVIO

Hlađenje A+++ / Grejanje A+++
Snaga: 2,7 – 3,5 kW

Zašto odabrati Stelvio?

 • Veoma visok stepen energetske efikasnosti
 • Prošireni radni raspon pri spoljašnjim temperaturama od -30 do +50 °C

 • Upravljanje nivoom vlažnosti vazduha

 • Komfor u svakoj situaciji zahvaljujući inteligentnom "Eye" senzoru

 • Wi-Fi / Pametno upravljanje putem aplikacije ili glasovne kontrole uz pomoć sistema Amazon Alexa ili Google Assistant