MULTIsplit klima uređaji: Idealno rešenje za komfor u svakom uglu vašeg doma

Please install Yoast or RankMath to use breadcrumbs.

Rešenja kompanije Clivet nude najveću efikasnost jer su dizajnirana za prostore kao što je vaš.

MULTISplit klima uređaji idealno su rešenje za stambeno tržište jer hlade svaku prostoriju u domu prema različitim potrebama.

Međutim, ovaj tip klimatizacijskog sistema je takođe veoma pogodan za radnje, male kancelarije i uopšte za sva mala preduzeća.

MULTISplit u poređenju sa sistemom MONOSplit

MULTISplit klima uređaji su zasnovani na veoma jednostavnom, direktnom konceptu. Dok su MONOSplit modeli idealni za prostore sa malom površinom ili malom potrošnjom toplote jer spajaju jednu unutrašnju jedinicu sa spoljašnjom jedinicom (poznatom kao motor), MULTISplit klima uređaj omogućava značajno povećanje broja unutrašnjih uređaja.

Na primer – imamo Dualsplit model sa dva unutrašnja uređaja, Trial model sa tri i tako dalje. Spoljašnji uređaj, znatno glasniji od unutrašnjih, deluje kao motor za napajanje Split modela u različitim prostorijama kojima je potrebno hlađenje ili, ako je klima uređaj opremljen inverterskom tehnologijom, grejanje.

Koje su prednosti MULTISplit modela za kompaniju?

Visoka efikasnost je svakako jedna od glavnih prednosti MULTISplit klima uređaja. Modeli kompanije Clivet mogu da se pohvale ocenama efikasnosti od A+ do A++ i imaju invertersku tehnologiju i elektronske kontrole koje značajno smanjuju potrošnju energije obezbeđujući samo onu snagu koja je zaista potrebna.

Štaviše, postojanje nekoliko Split modela spojenih sa jednim spoljašnjim uređajem omogućava da se različita područja podese na različite temperature, zahvaljujući inteligentnim senzorima koji obezbeđuju idealan nivo komfora na osnovu toga koliko ljudi zaista boravi u prostoru i na različitim aktivnostima koje se odvijaju u vašem domu. Evo primera: u radnji ili maloj kancelariji moguće je hladiti uglavnom radne prostore sa većim opterećenjem, klasične čekaonice u kojima kupci čekaju predstavnike prodaje i slično.

Ima li uštede sa MULTISplit uređajima?

Ogromna prednost MULTISplit klima uređaja je smanjenje ukupne veličine, što znači da štedite prostor, posebno u sredinama koje nemaju balkone ili posebne prostorije za ugradnju uređaja. A šta je sa troškovima? Jedno je instalirati jednu spoljašnju jedinicu u smislu rada i utrošenog materijala, a drugo je instalirati više spoljašnjih jedinica koje će biti spojene sa više unutrašnjih jedinica. S druge strane, razlika između MONOSplit i MULTISplit modela u pogledu periodičnog održavanja proizvoda je mala jer su unutrašnje jedinice te koje zahtevaju više pažnje kako bi se obezbedio optimalan kvalitet vazduha.

MultiSplit rešenja kompanije Clivet

U zavisnosti od veličine prostorija koje želite da hladite ili grejete, kompanija Clivet nudi MULTISplit sisteme kapaciteta od 4 do 12,5 kW. Spoljašnji uređaji su dostupni u dual, trial, quadri i penta verzijama i mogu se spojiti sa najviše 5 unutrašnjih jedinica. Rezultat je mogućnost podešavanja različitih temperatura za svaku oblast, sa čime se povećava efikasnost i komfor bivanja. Dostupni su različiti tipovi unutrašnjih jedinica, od klasičnih zidnih Split modela (Cristallo i Essential) do kasetnih modela koji su integrisani u spušteni plafon (Box 2), kanalnih uređaja (Duct 2) i uređaja koji omogućavaju duplu plafonsku ili podnu instalaciju (Ceiling and Floor 2).

Svi Clivet Multisplit klima uređaji koriste ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R-32, koje obezbeđuje niske emisije.

MultiSplit i MonoSplit
MultiSplit i MonoSplit

Alternativa se zove Light Commercial

Za veoma male poslovne prostore koji se sastoje iz samo jedne prostorije, kompanija Clivet nudi i liniju klima uređaja Light Commercial. Ovi sistemi imaju kapacitet od 3,5 do 16 kW i standardno dolaze sa spoljašnjim uređajem koji je uparen i snabdeva toplotnom ili rashladnom energijom jedan unutrašnji uređaj (klasa A+ ili A++). Da bi se poboljšala distribucija unutrašnjeg vazduha u prostorijama nepravilnog oblika, postoji i mogućnost priključenja drugog unutrašnjeg uređaja (TWIN) koji radi pod istim uslovima kao i prvi.

Slanje upita

Pošaljite upit prema željenom prodajnom partneru bez obveza.

Ispunite kratak obrazac i Clivet prodajni partner će vam pomoći kod preporuke optimalnog uređaja za vaš dom ili ured.
Obrazac za upit
Pratite nas:
Kontakt
Clivet South East Europe
Hosting, Design & Development 2023. Plavi Pixel
©2023 Clivet - All rights reserved
Clivet klima uređaj Stelvio

STELVIO

Hlađenje A+++ / Grejanje A+++
Snaga: 2,7 – 3,5 kW

Zašto odabrati Stelvio?

  • Veoma visok stepen energetske efikasnosti
  • Prošireni radni raspon pri spoljašnjim temperaturama od -30 do +50 °C

  • Upravljanje nivoom vlažnosti vazduha

  • Komfor u svakoj situaciji zahvaljujući inteligentnom "Eye" senzoru

  • Wi-Fi / Pametno upravljanje putem aplikacije ili glasovne kontrole uz pomoć sistema Amazon Alexa ili Google Assistant